jul 312012
 

Soms komt de regen met bakken uit de lucht vallen, soms schijnt de zon heel heftig waarbij de temperaturen snel stijgen tot rond de 30 graden C. Geen zomer hetzelfde, geen seizoen hetzelfde! De camping draait goed, veel lastminute boekingen. Leuke aardige gasten. Het is meer dan leuk mensen te ontmoeten en te leren kennen. Bijzonder te merken dat vriendschappen ontstaan, kinderen leuk met elkaar kunnen spelen, er spontaan gezamenlijke b.b.q’s worden geregeld of gewoon even samen een ‘pintje’ of een wijntje drinken en dat allemaal rond ‘het hart’ van de camping: het geweldige zwembad.

Boefje ( onze je weet wel kater) en zijn zus ‘freule’ Couleurtje  blijven overdag binnen de gesloten binnenplaats van de boerderij ( onze zomer residentie)  Zij houden van een plek voor zichzelf. Couleurtje is gek op die oude boerderij, haar geboorteplaats. Boef houdt meer van de Gite en gaat af en toe daar op onderzoek uit om uit te vinden ‘of hij al terug kan’. Vrouwtje , ik dus , legt geduldig uit dat er eerst geld verdient moet worden om kattenvoer te kunnen kopen voordat we terug gaan naar de Gite. Dat snapt Boef, onze hongerlap en zoekt  een plek in de zon of de schaduw om heerlijk te relaxen.

Zomer in Coireaud, zomer in de Dordogne. Overal feesten, markten, versierde straten, één en al bedrijvigheid en gezelligheid. Geen massa toerisme , veel nationaliteiten, mensen op de terrassen of een ijsje etend in Piegut bij Huub en Saskia een Nederlands echtpaar dat het heeft aangedurfd een ambachtelijke ijssalon te openen. Super gezellig, SUPER IJS! Een groep Nederlanders , die van samen zingen houden, waren een week hier in de buurt ‘te gast’. ‘s morgens en ‘s avonds zingen en ‘s middags tijd voor andere leuke dingen. Aan het einde van de week een concert ter afsluiting. Veel publiek in de kleine kerk van Busserolles en bijzonder te horen hoeveel zangstukken deze mensen in één week hadden ingestudeerd en hoe geweldig het klonk. Nogmaals “CHAPEAU”!

Op dat zelfde moment dat het koor zich in de kerk voorbereidde op het concert stond drie panden terug de bakkerij in ‘lichter laaie’ . Geluk en ongeluk lagen weer heel dicht bij elkaar!! Typisch Frans; terwijl de vlammen uit het dak slaan, de brandweer komt aanrijden worden niet direct alle slangen uitgerold om de brand te gaan blussen nee ongelogen, eerst elkaar begroeten door handen te schudden en te zoenen. Voor ‘geboren Nederlanders’ niet te begrijpen. Enfin het eindresultaat zou  waarschijnlijk toch wel hetzelfde geweest zijn, een zielig zwart geblakerd pand dat eerst onze bakkerij was. We hopen allemaal dat de bakker snel kan verhuizen, tijdelijk, naar St. Estephe waar een bakkerij leeg staat. Wordt vervolgd..

Voor Busserolles is de weersverwachting voor de komende week warm tot zeer warm. Laten we hopen dat de zomer nu even aanhoudt! Nog niets geboekt? niet meer aarzelen, gewoon komen: de camping heeft plaats, de Gite na 11 augustus . zie www.petits-fours.fr

Tot snel ! groetjes, Cora