aug 302012
 

Inmiddels eind augustus 2012. De rust keert langzaam weer. Gisteren sinds lange tijd een onweersbui en heftige regen. De natuur was er meer dan aan toe! Het gras is dor en geel, bomen verliezen al blad, de zomer was droog en warm. Nu schijnt het zonnetje en de vooruitzichten zijn tot eind volgende week goed: zonnig met temperaturen tot 27 graden. Even alles lekker opgefrist en nu volle kracht vooruit met een heerlijk warm najaar.

Boefje en Couleurtje hebben hun dagelijkse ritme weer opgepakt. Boef slaapt weer in de gite en Couleurtje heeft het “ opgesplitst” : ‘ s morgens in de boerderij en ‘ s avonds in de gite. Als freule van stand mag je toch laten merken dat je TWEE huizen ter beschikking hebt .

Meneer Pad de hele zomer niet gezien tot gisteravond. Ik had hem bijna geplet met het dichtdoen van de voordeur. Meneer Pad heeft een goede zomer gehad te zien aan zijn postuur. Wat is die pad groot en dik geworden! Hij mag blijven zolang we geen last van hem hebben heb ik hem gezegd. Benieuwd of hij zich aan onze afspraak gaat houden. Zo’n zelfde afspraak hebben we ook met de wespen. Een tweetal wespen komt zodra er iets te eten verschijnt op de tafel om ons heen zoemen. Dringend doch beleefd heb ik deze beiden verzocht ons tijdens het eten niet te storen maar pas terug te komen om de eventuele restjes op te eten. Als ze zich er niet aan houden krijgen ze een ferme klap met de vliegenmepper. Je houdt het niet voor mogelijk doch het werkt. Wespen zijn net “ kinderen” , ze proberen wel uit waar de grenzen liggen echter zodra mijn hand richting de vliegenmepper gaat zoemen ze iets van “ sorry” en vliegen weg om weer terug te komen zodra ik mijn bestek neerleg. Met het klimmen der jaren ontwikkel je blijkbaar toch meer overwicht! Met de kippen van de buren heb ik die “ klik” nog niet. John, de buurman, had verteld waar de dames hun eieren meestal legden maar hoe ik ook zocht nergens te vinden. Vond wel dat het drietal erg “ giebelig” was alsof ik ronduit werd uitgelachen. Dat bleek achteraf ook zo te zijn. De dames kip hadden hun eieren parmantig verstopt onder hun kippenhuis terwijl ik dacht dat de ruimte daaronder veel te klein was om een ei te kunnen leggen. Nog steeds als ik langsloop hoor ik ze grinneken….

Wil je genieten van een vers eitje van deze dames, een lekker croissantje, eigengemaakte jam, boek dan een week of een paar dagen op www.petits-fours.fr of bel 0033-553-568570. hartelijke groeten van Cora van Ingen