jan 222014
 

Het is januari 2014. Miezerige regen druppelt onophoudelijk naar beneden. De temperatuur gaat oplopen tot 6 graden C. vanmiddag rond een uur of 16.00. Nu is het koffietijd. Lekker binnen in huis, de kachels snorren met hun buiken vol hout. Heel tevreden liggen de katten te slapen. Couleurtje in de grote stoel dicht bij de kachel, Boefje ligt op een logeerbed onder een sprei. Een dag binnen blijven en kunnen schrijven. Tegelijkertijd naar de radio luisteren of een cd’tje opzetten. Genieten van een weldadige rust. Geluk pakken op het moment dat het daar is…

Gisteren en eergisteren scheen de zon. Buiten werken. Het filterbed van het zwembad ontdoen van al het eikenblad dat in het water is gewaaid. Koude, rode vingers krijgen omdat het water echt koud is. Als het niet meer gaat blad gaan harken om weer warm te worden en de ruimte om het zwembad bladvrij te krijgen. Genieten van de stilte, de rust. Heel ver kunnen kijken nu de bladeren van de bomen zijn. Een buizerd hoog in de lucht, vogeltjes laag in het struikgewas. In de verte een hond die blaft. Petits-fours ten voeten uit: rust, stilte en genieten omdat je het unieke van die rust en die stilte ervaart. Dicht bij jezelf kunnen komen omdat er niets is dat je afleidt en het monotone werk dat je a.h.w. een meditatief moment bezorgd.

Januari 2014, de hazelaars staan volop in de bloei, het gras groeit gewoon door. Ieder jaar opnieuw, ik zei het al eerder, de maanden van het jaar maar ook ieder jaar opnieuw anders dan het voorgaande jaar.

Omdat stilte steeds belangrijker wordt heb ik een stilteplek gecreëerd in het dal. Zitten op een houten vlonder ( kussens, stoel) midden in de natuur. Eerst ongemakkelijk en onrustig maar daarna gaan genieten van het uitzicht, het kabbelende stroompje water dat iedere dag opnieuw zijn weg vindt. Voetstappen van de herten en de wilde zwijnen die in de schemer tevoorschijn komen en dit als hun terrein beschouwen ( wat het ook is). Niet meer weg willen van het moment. Daarom overnachten, verblijven in een caban, heel eenvoudig. Terug naar de natuur, terug naar de basis. Een bed waarin je naar de sterren kunt kijken ’s nachts omdat er een raam in het dak is geplaatst. Een tafel met twee stoelen, een mogelijkheid om te koken, een ecologisch toilet. Geen bereik op je mobiele telefoon, geen wifi. Alleen de natuur en jij! Bijtanken, weer ontdekken wie jij ook alweer bent. Alleen of samen. Vanaf mei 2014 te boeken!

Denk ook nog even aan de VALENTIJNSAKTIE.  Verras je lief met een paar dagen Petits-fours. Iedere tweede nacht, inclusief ontbijt, gratis. Geldig van zondag 9 februari 2014 t/m zaterdag 22 februari 2014. www.petits-fours.fr

Lieve groetjes vanuit een druilerig maar prachtig Petits-fours.

Cora van Ingen.