apr 242014
 

21 april 2014, tweede Paasdag, hoogste tijd om een nieuwe blog te schrijven. Maar….. waarover??? Opnieuw over het voorjaar? Inmiddels kunnen jullie mijn verhaaltjes uittekenen.

Mijzelf valt dit voorjaar de enorme hoeveelheid madeliefjes op. Zo is het ieder jaar’ zeker’ dat de seizoenen zich zullen aandienen maar blijft de vraag: ” in welke vorm” . Dit voorjaar dus duizenden madeliefjes, heel veel wilde hyacinten, prachtige orchideeën en zelfs de margrieten bloeien al. Ook deze lente al heel vroeg de brem in volle bloei. De oude appelboom doet  weer haar uiterste best en staat te stralen onder haar bloesempracht. De oude kersenboom is, helaas, overleden. De vergelijking naar ons mensen is dan best snel gemaakt. Geldt bv voor ons ook ‘ hoe ouder hoe mooier ? ‘ Eigenlijk vind ik van wel,  al komen er meer rimpels, heb je meer tijd nodig om te herstellen, je innerlijke wijsheid, de rust die je gaat uitstralen geeft je schoonheid.

Net zoals de seizoenen ieder jaar iets anders accentueren is dat bij ons ook zo. In de natuur  kan een late vorst het jonge fruit doen bevriezen of een fikse hagelbui in de zomer het fruit van de bomen slaan. Een nat voorjaar doet andere bloemen, bomen beter groeien dan een droger voorjaar. Zo blijft het iedere keer opnieuw een verrassing wat gaat het jaar, met de seizoenen, ons brengen. Herken je het in je eigen leven? Het ene jaar voel je je meer moe dan het andere jaar. Soms tob je met je gezondheid, je relatie, je werk, met jezelf, noem het maar op. Soms komt een jaar niet voorbij terwijl een ander jaar veel te snel voorbij schiet.

Maar hoe we ook tobben of genieten, worstelen of met de stroom mee gaan, heeft iedere dag zijn begin en zijn einde. Ieder seizoen positieve en negatieve dagen. Maar, steeds opnieuw, de belofte van een nieuwe dag, een nieuw seizoen, een nieuw jaar, een nieuwe kans.

Genieten van ‘ dit mooie alles ‘ kom dan een tijdje naar Petits-fours.  Zoek en vind de stilte in de natuur en in jezelf! Doe nieuwe energie op en , misschien, inzichten. Geniet ondertussen van de kikkerkoren, de bijen in de telefoonpaal, de krekels, de koekoek, de buizerds zwevend in de lucht, de specht met het specifieke geroffel, de uilen in de avond, de reeën, de prachtige, wilde ,bloemen en – planten. De nachtelijke sterrenhemel, het donker. Heerlijk wandelen of gewoon niets doen. Lekker, biologisch, eten. Een ontspannende massage.  Zwemmen in het ecologische zwembad.

Van harte welkom.

Cora van Ingen,

Coireaud,

24360 Busserolles France

0033-553-568570

www.petits-fours.fr

c.v.ingen@petits-fours.fr